Eilander tarief voor fietsen binnen handbereik?

Onverwacht is de veerbootoorlog op de Waddenzee ten einde gekomen. Donderdagavond om 22:37 hebben de verschillende partijen in Den Haag een overeenkomst getekend. Eind vorige week waren de onderhandelingen in eerste instantie stukgelopen.

Eerder deze week lieten de gemeenten Terschelling en Vlieland weten niet akkoord te gaan met de bezuinigingsmaatregelen, die Doeksen wilde doorvoeren als gevolg van het stuklopen van de onderhandelingen eerder. Het Rijk, de gemeenten en de rederijen Doeksen en EVT zijn donderdag uiteindelijk toch tot een schikking gekomen.

De overeenkomst van gisteravond om de concessie voor Rederij Doeksen en Wagenborg definitief te maken, krijgt positieve reacties. De overeenkomst brengt rust in de soms zo genoemde ‘Veerbootoorlog’.

Ook op Vlieland haalt men opgelucht adem. Een uitgedunde winterdienstregeling, een versoberde zomerdienstregeling of het langzamer varen van de veerboot MS Vlieland blijft ons bespaard. Burgemeester Ella Schadd van Vlieland tegenover Omrop Fryslân: “We zijn er heel erg blij mee dat deze deal gesloten is. Daarmee is de onrust en onzekerheid van de baan.”

De voorgestelde versobering van de dienstregeling is verleden tijd. Sterker nog: de eilanders krijgen een eigen Raad van Advies. De tijd lijkt rijp voor een eilander tarief voor fietsen! GroenWit zal zich aan haar verkiezingsbelofte houden en zich daarvoor gaan inzetten.

Lees meer op veerbootinfo.nl.

Views: 499