Al 100 handtekeningen tegen zwembad

Een uurtje blauwbekken in de Dorpsstraat – waarom is het altijd zo koud als ik de straat opga om te ‘flyeren’? – leverde al 100 handtekeningen op tegen een zwembad in het duin. Maar ik deed het ook niet alleen! Ter hoogte van Dorpsstraat 108 stond Hedwig handtekeningen te verzamelen en Cathrien haalde handtekeningen op in de buurt.

De ondertekenaars hebben verschillende argumenten, van: ‘Past niet op Vlieland’, ‘Je hebt het grootste zwembad om de hoek’, ‘Zo bereiken we onze duurzaamheidsdoelstellingen nooit’, ‘Met geld is niet alles te koop’ tot: ‘Wat denkt die man wel?’

Handtekeningen tegen privézwembad Vlieland

Foto: Leeuwarder Courant

Sommige mensen kwamen speciaal langs om te tekenen. Ze hadden het gezien op de sociale media. Anderen kwamen toevallig langs. Dat zoveel Vlielanders deze handtekeningenactie ondersteunen, sterkt mij in het idee dat Vlieland niet zit te wachten op een privé-zwembad in het duin. “Wat ons betreft steekt meneer Van de Kuit het duin over en gaat hij in zee liggen”, zei Jorien Bakker, woordvoerster Staatsbosbeheer november vorig jaar tegen de Leeuwarder Courant. Dat is zo’n gek idee nog niet. Mooi gezegd, Jorien!

Visits: 383