2 comments

 • O.F. Bleeker

  Geachte Mevr de Ruijter
  Wij lazen het artikel in LC van 15 maart “Vlieland Auto-luw, wie wil dat niet?” Een goed initiatief en helemaal mee eens.
  Auto-luw heeft als nadeel dat het niet druk is met autos (ook al is dat op Vlieland soms toch wel een beetje zo), maar dat het ook niet vrij is van autos. Daardoor kun je bij een wandeling met de kinderen, etc., niet rekenen op autovrijheid terwijl het af en toe verleidelijk is om te denken dat dat wel zo is. En daar zit het risco: op de weg lopend komt een auto onverwacht omdat je even dacht of hoopte dat ze er niet waren. Immers, zou het druk zou zijn dan kom je helemaal niet op de weg hoe snel of langzaam men ook rijdt.
  Wij denken dus dat het probleem ligt in “het onverwachte”. Een hoge snelheid voegt toe aan het probleem omdat de beschikbare tijd om te reageren er korter door wordt. Naar onze ervaring zou dus een flinke vermindering van het aantal autos dat er rijdt de belangrijkste maatregel moeten zijn, wellicht aangevuld met wat meer aandacht voor beperking van snelheid. Misschien om nog als nuancering in het beleid mee te nemen.
  Met hartelijke groet–
  OFBleeker
  Alphen aan den Rijn
  (ca 50 jaar vaste Vlieland bezoekers)

 • Elsje de Ruijter

  Hartelijk dank voor uw uitgebreide reactie. We zullen uw suggestie inbrengen in de discussie, die in de komende raadsperiode over dit onderwerp beslist gevoerd gaat worden.

  mvg
  Elsje